1 kg aardappelen geschild 1 zout 2 eetlepels (kruiden)azijn 1 peper 7 eetlepels (olijf)olie 2 eetlepels fijngehakte peterselie 1 eetlepel fijngesneden bieslook 1 theelepel gedroogde italiaanse keukenkruiden Zet de aardappelen op met ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. Kook de aardappelen net gaar. Laat de aardappelen in een vergiet uitlekken en opdrogen. Schenk de azijn in een kom en voeg wat zout en peper toe. Roer alles zo lang tot het zout is opgelost. Klop daarna de olie erdoor en voeg de tuin- en keukenkruiden toe. Klop de dressing nogmaals flink op. Snijd de aardappelen wanneer ze nog warm zijn in plakken. Leg ze in een wijde kom en schenk de dressing erover. Schep de aardappelen enkele malen voorzichtig om. Laat de aardappelsalade volkomen afkoelen. Schep de salade dan nog eenmaal om. Dek de kom af en zet hem minstens 3 uur in de koelkast. Schep de salade om en dien hem in een mooie schaal op.