300 g haricots verts 2 tenen knoflook 100 g waterkers 1 el gehakte verse peterselie 80 g walnoten 3 el walnotenolie 1 el frambozen- / wittewijnazijn, of mee; r naar smaak 1 tl dijonmosterd peper zout Haal de uiteinden van de haricots verts af. Breng een pan water aan de kook en kook ze in 3 min. gaar maar nog een beetje knapperig. Laat ze goed uitlekken en spoel ze af in koud water. Laat ze als ze koud zijn weer goed uitlekken. Pel de knoflook, hak de tenen en vermeng ze met de haricots verts. Meng de waterkers met de peterselie en voeg hier de haricots verts bij. Hak de walnoten zeer fijn en voeg ze toe. Maak de salade aan met de walnotenolie; klop de mosterd en azijn samen met peper en zout en giet dit over de salade. Direct opdienen.
Salade d'haricots verts et noix (salade van haricots verts e is een recept van De Virtuele Keuken