75 g boter of margarine 2 eidooiers 1/2 el azijn* zout peper citroensap (flesje) * Neem hiervoor een geurige zijn naar keuze zoals rozemarijn-, dille- of kruidenazijn. Verrukkelijk is deze zeer verfijnde saus van eieren, azijn en boter bij asperges of gebakken vis. In de magnetron nu een fluitje van een cent. Zelfs opwarmen van de saus (80°C) gaat goed. In kommetje boter flink heet laten worden (1-2 min., hoog). In schenkkan dooiers met azijn en 1 el koud water goed door elkaar kloppen. Hete boter erdoor kloppen. Schenkkan in magnetron zetten (15 sec., goed kloppen. Dan 10 sec., goed kloppen. Indien nodig nog enkele keren 5 sec. op hoog, goed kloppen) tot saus dikker wordt. (Oppassen dat saus niet té heet wordt, want dan gaat hij schiften!) Saus op smaak brengen met zout, peper (en enkele druppels citroensap). Overdoen in sauskom. Tip: Is de saus toch gaan schiften? Klop dan 2 el kokend water erdoorheen.