Hollandaisesaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

75 g boter of margarine 2 eidooiers 1/2 el azijn* zout peper citroensap (flesje) * Neem hiervoor een geurige zijn naar keuze zoals rozemarijn-, dille- of kruidenazijn. Verrukkelijk is deze zeer verfijnde saus van eieren, azijn en boter bij asperges of gebakken vis. In de magnetron nu een fluitje van een cent. Zelfs opwarmen van de saus (80°C) gaat goed. In kommetje boter flink heet laten worden (1-2 min., hoog). In schenkkan dooiers met azijn en 1 el koud water goed door elkaar kloppen. Hete boter erdoor kloppen. Schenkkan in magnetron zetten (15 sec., goed kloppen. Dan 10 sec., goed kloppen. Indien nodig nog enkele keren 5 sec. op hoog, goed kloppen) tot saus dikker wordt. (Oppassen dat saus niet té heet wordt, want dan gaat hij schiften!) Saus op smaak brengen met zout, peper (en enkele druppels citroensap). Overdoen in sauskom. Tip: Is de saus toch gaan schiften? Klop dan 2 el kokend water erdoorheen.

Hollandaisesaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkool met hollandaisesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolvis met 'blote billetjes in het gras'
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfiletrolletjes met asperges en hollandaisesaus
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met frisse zalm-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkool met hollandaisesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolvis met 'blote billetjes in het gras'
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfiletrolletjes met asperges en hollandaisesaus
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met frisse zalm-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept