8 el cornflakes 2 el bloem 1/2 citroen 3 el hot ketchup 1 bekertje crème fraîche 2 tl groene peperkorrels (potje) 1 ei 4 magere varkenslapjes à 100 g zout peper 75 g boter of margarine 2 takjes peterselie 3 tomaten 100 g gesneden salami 200 g mascarpone met gorgonzola 35 g boter of margarine 4 el bloem 1/2 l melk 1 tl oregano zout peper In plastic zak cornflakes doen. Op aanrecht leggen. Met deegroller cornflakes tot kruimels rollen. In diep bord doen. In ander diep bord bloem strooien. Citroen uitpersen. In kommetje doen: citroensap, 2 el ketchup, crème fraîche en peperkorrels. Tot sausje roeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In derde diep bord ei losroeren. Vlees inwrijven met zout en peper. Bestrijken met 1 el ketchup. Vlees door bloem wentelen. Overtollig bloem eraf schudden. Dan door ei halen. Dan door cornflakes wentelen. In koekenpan boter verhitten. Vlees in ± 10 min. goudbruin en gaar bakken. Af en toe keren. Op 4 borden leggen. Sausje doorroeren. Naast vlees scheppen. Garneren met peterselie. voedingswaarde : 475 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten Tomaten in kruisen. Enkele tellen onderdompelen in kokend water. Ontvellen. Halveren en vocht en pitjes verwijderen. In kleine stukjes snijden. Salami in dunne reepjes snijden. Met nat mes kaas in stukjes snijden. In pan boter verhitten. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje melk toevoegen. Blijven roeren tot lichtgebonden saus. Kaas erdoor roeren en laten oplossen. Salami en oregano erdoor roeren. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Saus in ± 5 min. verwarmen. Tomaat erdoor roeren. In schaal doen. Lekker met broccoli. voedingswaarde : 465 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 25 / 5 minuten