Zoete knoflooksaus

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

225 gr suiker 150 ml water 150 ml witte wijnazijn 3 teentjes knoflook, uitgeperst 1 theelepel zout 1 theelepel chilipoeder 1 eetlepel gehakte koriander Meng suiker, water, azijn, knoflook en zout door elkaar in een middelgrote pan. Breng het mengsel aan de kook en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Draai het vuur dan laag en laat de saus koken tot hij een beetje dik wordt, ongeveer 10-15 minuten. Haal de pan van het vuur en voeg de chilipoeder en de koriander toe. Laat het mengsel iets afkoelen, schenk daarna in een kommetje en zet het tot het serveren in de koelkast. Tip: deze saus niet inademen, werkt nogal op je hoest-reflex door de azijn ;-) Past goed bij de Chili-maïsbeignets!

Zoete knoflooksaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Toum (Libanese knoflooksaus)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept