4 takjes verse tijm 4 takjes verse dragon 2 takjes verse basilicum 1 rode spaanse peper 2 teentjes knoflook 1 liter witte natuurazijn 2 theelepel(s) citroenrasp 2 theelepel(s) zwarte peperkorrels Was 2 flessen van ½ l af met heet water en soda, goed naspoelen en uit laten lekken op een schone theedoek, of was ze in de afwasmachine. Verwijder de zaadjes van de peper. Halveer de knoflook. Doe de azijn in de flessen. Doe citroenrasp erbij. Verdeel de kruiden, peper en knoflook over de flessen. Afsluiten en 2 weken laten staan. Na die tijd de azijn boven een kom zeven. Opnieuw in de flessen verdelen en alles behalve de peper en knoflook er weer indoen. Op een koele donkere plaats 1 jaar houdbaar. BEWAAR TIP Laat al de kruiden ineen flinke, goed afgesloten, stopfles enkele weken in de zon staan, zeef de azijn en bewaar deze in goed afgesloten flessen. Door het gebruik van bloemen kun je allerlei kleuren krijgen.De kleur blijft op zijn mooist wanneer de azijn in het donker wordt bewaard. De kruiden kan men ook in de fles laten en de gebruikte azijn steeds bijvullen. De kruiden geven nog lang hun geur en smaak af. Bron: mailinglist dieetinfo :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 31.0