Bulgaarse komkommersaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 carton magere bulgaarse yoghurt (125 gr) 1/3 komkommer 1 plakje mager rookspek 1 ui 1 peper 1 zout 1 eetlepel(s) sherry Doe de Bulgaarse yoghurt in een kommetje. Schil de komkommer. Rasp hem in fijne sliertjes. Laat even uitlekken in een zeef. Snijd het rookspek in stukjes. Zet een koekenpannetje op het vuur, de hittebron op de laagste stand. Bak zo het spek heel voorzichtig uit. Pel ondertussen de ui, hak hem in fijne snippers en doe die ook in het koekenpannetje. Bak ze samen ca. 10 minuten. Doe ui en spek, samen met een beetje peper en zout en de sherry door de Bulgaarse yoghurt. Schep ook de komkommersliertjes erdoor. Leg een klein plukje van die sliertjes boven op het sausje voor u het serveert. Variatie: Schep een halve eetlepel fijngesneden kervel door het sausje. Lekker bij spinaziesalade
Voorbereiding
stijd 25 minuten Recipe by Dieetinfo :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

22.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459711892,Kalorio

Bulgaarse komkommersaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde kalfsrolletjes met komkommersaus en gegrilde tomaten
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Met mie omwikkelde garnalen
30 min Snack
Bekijk recept
Turkse pides met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Muffins met ham, erwten en munt
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Paastaart met yoghurt
2 min Nagerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept
IJskoude courgettevelouté met yoghurt en munt
20 min Voorgerecht
Bekijk recept