1 eetlepel(s) natriumarme sojasaus 4 eetlepel(s) rijstazijn of wittewijnazijn 1 teentje knoflook fijngesneden 1 worteltje geraspt 1 cm gemberwortel geraspt 1 eetlepel(s) suiker 1 small spaans pepertje zonder de zaadjes,; fijngehakt 100 ml sinaasappel- of ananassap 1 eetlepel(s) maizena 1 bosuitje in ringetjes Omschrijving: Voor degenen die van een lekker sausje houden, maar ook hun gewicht in de gaten houden. ca. 40 Kcalorien per "portie"Voorbereiding swijze: Doe de sojasaus, de azijn, de knoflook, de wortel, gember, suiker en Spaanse peper in een roestvrijstalen steelpan Voeg sinaasappelsap toe maar houd 1 eetlepel achter. Breng alles aan de kook, draai het vuur laag en laat de saus ca 5 minuutjes zachtjes koken tot hij licht begint te binden. Roer de maïzena aan met het achtergehouden sinaasappelsap en roer het door de saus. Breng alles opnieuw aan de kook en blijf roeren tot de saus dik genoeg is om de achterkant van een lepel te bedekken. Voeg de ringetjes bosui toe en neem de saus van het vuur. Serveertips: Serveer warm of op kamertemperatuur. Gebruik de saus hoe en waarbij je maar wilt. Bron: cookie_1 / smulweb :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :