1 kg aardappels 1 courgette 1 ui 75 gm magere gerookte spekblokjes 1 eetlepel(s) boter of margarine 1 ei 1 bekertje creme fraiche minder vet 1 zwarte peper (lekkerst versgemalen; ) ----HULPMIDDELEN---- 1 springvorm (22cm) of ruime ovensch; aalVoorbereiding : Aardappels schoonborstelen. En ongeschild in ca 10 min. halfgaar koken. Afgieten en de aardappels pellen. Af laten koelen. Courgette wassen en en grof raspen. Met zout bestrooien en 10 min laten intrekken. Laten uitlekken. Ui pellen en snipperen. In droge koekenpan spekblokjes zachtjes uitbakken(ca 3 min.). Ui toevoegen en even meebakkken. De aardappels grof raspen. Courgette droog deppen. Oven voor verwarmen op 225 graden of gasstand
5.Voorbereiding swijze: In een een kom de geraspte aardappels en courgette goed doorelkaar mengen. Spekuimengsel erdoor scheppen. De crème fraiche en ei toevoegen alles goed door elkaar mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen. In de beboterde springvorm of ovenschaal overdoen. En de bovenkant gladstrijken. Aardappeltaart in het midden van de oven in ca 30 min. goudbruin en gaar bakken. Serveertips: Eventueel kan je de bovenkant met geraspte kaas bestrooien. Maar dat geeft weer meer calorietjes. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 16.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459711976,Kalorio