4 grote rode paprika's 4 kipfilets 1 1/2 eetlepel(s) olie 1 zout 1 peper 1 teentje knoflook fijngehakt 3 eetlepel(s) witte-wijnazijn 2 lente-uitjes fijngehakt 1 salieblaadjes voor degarnering 1. De paprika's doormidden snijden en steel, zaad en zaadlijsten verwijderen. De paprikahelften met de palm van uw hand platdrukken en de buitenkant lichtjes met olie bestrijken.
2. De paprika's met de kant van het vel omhoog onder de voorverwarmde grill leggen en op ongeveer 5 cm van de hittebron verwijderd roosteren tot de velletjes blaasjes vertonen en geschroeid zijn.
3. De paprikahelften in een plastic zakje doen, dit afsluiten en de paprika's af laten koelen. De velletjes daarna met een mesje verwijderen. De paprika's in dunne reepjes snijden en deze apart zetten.
4. De kipfilets tussen twee vellen bevochtigd vetvrij papier leggen en met een deegrol of vleeshamer plat maken.
5. De olie in een grote koekenpan verhitten. De kipfilets aan beide kanten met zout en peper bestrooien en aan een kant 5 minuten bakken. Dan de filets omkeren en bakken tot ze gaar en lichtbruin zijn. De kip uit de pan halen en warm houden.
6. Paprikareepjes, knoflook, azijn en lente-uitjes in de pan doen en even verhitten tot de azijn zijn sterke aroma kwijt is.
7. De kipfilets in een warme schaal leggen en het kookvocht erover scheppen.
8. Het paprikamengsel over de kipfilets verdelen en het geheel garneren met de salieblaadjes. Recipe by Dieetinfo :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2