1 eetlepel(s) olie 2 uien 2 tenen knoflook 1/2 liter magere bouillon 5 tomaten 1 rode paprika 1/2 komkommer 1 eetlepel(s) wijnazijn 1 peper 1 zoutVoorbereiding stijd: 35 minuten Variatie: Vul de soep met blokjes gaar kippenvlees. Serveer: met een soepstengel. 1. Verhit de olie in een pan. Pel de uien en de knoflook. Hak ze in fijne snippers. Bak ze dan in de olie goudgeel. Voeg nu de bouillon toe en breng die aan de kook.
2. Snijd ondertussen de gewassen tomaten in reepjes. Snijd de paprika in tweeen. Verwijder de zaadjes en was de beide helften schoon. Snijd ook de paprika in reepjes. Schil de komkommer en snijd die in blokjes. Doe de groenten in de kokende bouillon, laat alles met de hittebron op de laagste stand 5 minuten koken.
3. Koel de soep af door de pan in koud water te zetten (af en toe verversen!).
4. Maak de soep op smaak met de wijnazijn en evt nog een beetje peper en zout. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 16.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459712128,Kalorio