6 avocado's 2 tomaten 2 citroenen 7 eierdooiers 4 grote gelatine blaadjes 40 centiliter halfvolle melk 1 peper 1 zout De tomaten 30 sec. in kokend water dompelen - ontvellen, de pulp verwijderen en in blokjes snijden. Het vocht eruit halen door er (zee)zout op te strooien. Goed laten uitlekken. Maak een crème anglaise: Leg de gelatineblaadjes in koud water totdat ze zacht zijn, en laat ze uitlekken. Warm de melk lauw op. Strooi naar smaak peper en zout op de eierdooiers, klop deze op, giet daarbij druppelsgewijs lauwe melk, en blijf kloppen! 8 a 10 min op een zeer laag vuur warm houden en blijven roeren totdat de crème dik wordt. Van het vuur nemen en de uitgelekte gelatineblaadjes erin doen. Snij 3 avocado's doormidden en verwijder het vruchtvlees. Besprenkel dit met citroensap, en meng het vervolgens in de crème anglaise. Voeg vervolgens de goed uitgelekte tomatenblokjes toe. Snij het vruchtvlees van de resterende 3 avocado's in stukken- besprenkel met citroensap, en hou ze apart. Breng de helft van de crème anglaise-met-avocado's in een cakevorm, en laat dit 10 minuten opstijven in de ijskast. Vervolgens de gesneden avocado-delen erop uitspreiden, en daarna bedekken met de andere helft van de crème anglaise. Zet dit 6 uur in de koelkast. Uit de vorm halen, en koud serveren, eventueel met een tomatencoulis (zie recept)Voorbereiding ; 30 minutenVoorbereiding stijd: 10 minuten In de koelkast: 6 uur Recipe by Montignac :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2