Konijn in wijnsaus

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 wild konijn 1 peper 1 zout 1 eetlepel(s) franse mosterd 1 1/2 eetlepel(s) (dieet)margarine 4 plakjes bacon 16 sjalotjes 300 ml witte wijn 1 eetlepel(s) peterselie 1 mp tijm 1 blaadje laurier 2 eetlepel(s) bloem 1 verse dragonblaadjes
Voorbereiding
stijd: 1 uur en 45 minuten Variatie: U kunt ook met andere groene kruiden garneren. Lekker met: een heldere peterseliebouillon vooraf. 1. Snijd het konijn in stuken. Wrijf ze in met peper, zout en Franse mosterd. Verhit in een pan de margarine. Bak de stukken konijn rondom bruin.

2. Snijd de bacon in reepjes en pel de sjalotjes. Bak ze mee in het vet. Doe nu de wijn en kruiden bij het konijn. Doe de deksel op de pan, laat het konijn zo 1,5 uur - de hittebron op de laagste stand gaarstoven.

3. Meng de bloem aan met een klein beetje water. Haal de stukken konijn even uit de pan. Bind het vocht met de bloem. Leg het vlees weer terug, laat de saus zo nog 5 minuten zacht pruttelen.

4. Was de dragonblaadjes, garneer daarmee de bovenkant. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 16.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459712131,Kalorio

Konijn in wijnsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept