Aardappel-koolsoep

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 eetlepel(s) olijfolie 150 gm gesnipperde ui 200 gm aardappelen in dunne plakken 650 ml groentebouillon (van tablet) 300 gm groene koolbladeren 75 gm chorizo aan een stuk 1 geroosterd sneetje boerenbruinbroo; d In olijfolie gesnipperde ui ± 10 min. zachtjes bakken tot deze helemaal zacht is. Aardappelen en groentebouillon toevoegen en 15 min. zachtjes laten koken. Van groene koolbladeren dikke nerf verwijderen en bladeren in flinterdunne reepjes snijden. Chorizo in blokjes snijden. Soep pureren, worst en koolreepjes erdoor roeren en nog 3 min. zacht laten koken. Met geroosterd sneetje boerenbruinbrood serveren. voedingswaarde : 420 kcal p.p. bereidingstijd : 30 minuten bron : Lekker lijnen gids [bij Tip Culinair januari 1997] :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 12.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459711977,Kalorio

Aardappel-koolsoep is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde koolsoep met pecorinobrood
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse brood- en koolsoep
55 min-
Bekijk recept
Koolsoep met varkensreepjes
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolsoep met gerookte kip en chorizo
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept