1 eetlepel(s) olijfolie 150 gm gesnipperde ui 200 gm aardappelen in dunne plakken 650 ml groentebouillon (van tablet) 300 gm groene koolbladeren 75 gm chorizo aan een stuk 1 geroosterd sneetje boerenbruinbroo; d In olijfolie gesnipperde ui ± 10 min. zachtjes bakken tot deze helemaal zacht is. Aardappelen en groentebouillon toevoegen en 15 min. zachtjes laten koken. Van groene koolbladeren dikke nerf verwijderen en bladeren in flinterdunne reepjes snijden. Chorizo in blokjes snijden. Soep pureren, worst en koolreepjes erdoor roeren en nog 3 min. zacht laten koken. Met geroosterd sneetje boerenbruinbrood serveren. voedingswaarde : 420 kcal p.p. bereidingstijd : 30 minuten bron : Lekker lijnen gids [bij Tip Culinair januari 1997] :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 12.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459711977,Kalorio