2 theelepel(s) olijfolie 2 small uien, gesnipperd 2 middelgrote preien, fijn gesneden 1 grote kruimige aardappel, geschild; en in blokjes 2 tenen, knoflook, gehakt 300 gm rucola (50 gr is om te garneren) 1 liter kippenbouillon 1 het sap van 1/2 citroen 100 ml melk 1 zout en versgemalen zwarte peper 4 plakken bacon, krokant uitgebakken 1 parmezaanse kaas om te garneren Een vichyssoise is een gladde koude soep van aardappelen en prei, gebonden met room. Voor deze slanke variant wordt melk gebruikt. Verhit de olie en fruit de ui en prei. Doe de aardappelblokjes, de knoflook, 250 gr rucola en de helft van de bouillon erbij. Laat alles met het deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep. Voeg de rest van de bouillon toe met het citroensap en de melk. Breng op smaak met zout en peper. Breek het spek in stukjes en roer deze door de soep. Garneer met Parmezaanse kaas en rucola. Lekker met: geroosterd grof brood met ingewreven met knoflook en een doorgesneden rijpe tomaat. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2