2 grote sinaasappelen 1 kleine appel 1 plak verse ananas 1 banaan 1 wat sinaasappelsap 1 theelepel(s) rum 1 zoetstof naar smaak 15 gm pistachenoten gepeld en fijngehakt 1 geraspte sinaasappelschil ter deco; ratie (naar wens) 1. De sinaasappelen doormidden snijden en met een scherp mesje het vruchtvlees en de vliesjes verwijderen, zodat alleen de schil overblijft. Apart zetten. Zo veel mogelijk sap bewaren, de vliesjes van de sinaasappelpartjes halen en de partjes in stukjes snijden.
2. De appelen in vieren snijden en de klokhuizen verwijderen, maar de appelen niet schillen. De stukken appel in kleine stukjes snijden.
3. De schil en de harde kern van de ananas verwijderen en het vruchtvlees in stukjes snijden. De banaan schillen en in plakjes snijden.
4. Het bewaarde sinaasappelsap met extra sap aanvullen tot 1,4 dl.
5. De vruchtenstukjes door het sap scheppen. Het mengsel vlak voor het serveren opwarmen, maar niet laten koken. Naar wens zoetstof toevoegen.
6. Het vruchtenmengsel over de halve sinaasappelschillen verdelen en bestrooien met gehakte pistachenoten. Eventueel decoreren met geraspte sinaasappelschil en meteen serveren. Recipe by Dieetinfo :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2