Bruine champignonsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

8 eetlepel(s) gebruind volkorenmeel 1/4 liter magere of halfvolle melk 1/4 liter magere kruidige bouillon 1 plakje mager rookspek 1 laurierblad 1 map tijm 1 theelepel(s) worcestersaus 1 theelepel(s) sojasaus 1 ui 100 gm champignons 1 eetlepel(s) zonnebloem-mais of saffloerolie 1 peper 1 zout 1 eetlepel(s) madera Roer het meel in een kommetje glad met wat melk. Breng de rest van de melk en de bouillon aan de kook. Maak een sausje door al roerende het meelpapje toe te voegen. Even goed blijven roeren zodat een gladde saus ontstaat. Doe het in stukjes gesneden rookspek erbij, ook het laurierblaadje, de tijm, worcestersaus en sojasaus. Laat de saus zo - met de hittebron op de laagste stand - zachtjes 20 minuten pruttelen. Ondertussen pelt u de ui en snijd hem in dunne ringetjes. Was de champignons zorgvuldig. Bak ze samen met de uiringen in een koekenpan waarin u de olie hebt verhit. Verwijder het laurierblaadje uit de bruine saus, vul hem nu met de ui en paddestoelen. Proef even of nog wat peper en zout nodig is. Maak de saus af door er een eetlepel madera door te roeren. Feestelijk, bewerkelijk. Lekker bij biefstuk van de haas.
Voorbereiding
stijd 35 minuten Recipe by Dieetinfo :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

23.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459712009,Kalorio

Bruine champignonsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken krieltjes met salie en sjalot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tomaten-champignonsaus
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tortellini met champignonsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Varkensreepjes met bruin bier
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van visgehakt en kokos
30 min Bijgerecht
Bekijk recept