1 bekertje magere bulgaarseyoghurt; (125 gr) 1/3 komkommer 1 plakje mager rookspek 1 ui 1 peper 1 zout 1 eetlepel(s) sherry Doe de Bulgaarse yoghurt in een kommetje. Schil de komkommer. Rasp hem in fijne sliertjes. Laat even uitlekken in een zeef. Snijd het rookspek in stukjes. Zet een koekenpannetje op het vuur, de hittebron op de laagste stand. Bak zo het spek heel voorzichtig uit. Pel ondertussen de ui, hak hem in fijne snippers en doe die ook in het koekenpannetje. Bak ze samen ca. 10 minuten. Doe ui en spek, samen met een beetje peper en zout en de sherry door de Bulgaarse yoghurt. Schep ook de komkommersliertjes erdoor. Leg een klein plukje van die sliertjes boven op het sausje voor u het serveert. Variatie: Schep een halve eetlepel fijngesneden kervel door het sausje. Lekker bij spinaziesaladeVoorbereiding stijd 25 minuten Recipe by Dieetinfo :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2