Warme kruidige appel met yoghurt

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 grote appels 1/2 theel pimentpoeder of geraspte nootmuskaa; t 8 eetl magere yoghurt Was de appels en verwijder de steeltjes. Rasp ze met de schil en klokhuis op een rasp of in de foodprocessor, zodat er zo min mogelijk vitamine C verloren gaat. Verdeel over vier magnetronbestendige bordjes en strooi het pimentpoeder of de nootmuskaat erover. Zet onafgedekt 2 minuten op HOOG in de magnetron. Schep de koude yoghurt erover. Het contrast tussen warm en koud is heel verrassend. Variaties:1. Pers het sap van 1 sinaasappel over de appel.

2. Vervang de yoghurt desgewenst door magere kwark.

3. Schep een theelepeltje honing over de yoghurt.

4. Bestrooi met geroosterde geschaafde amandelen voor een knapperig accent.

Warme kruidige appel met yoghurt is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept