Ajam pudus (hete kip)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

75 g kipfilet 1 el olie 1 ui 1/2 tl knoflookpoeder of 1 teentje verse k; noflook mespunt djahé (gemberpoeder) 1 laurierblad 1/2 à 1 tl sambal oelek 1/2 à 1 el ketjap manis zout en peper
Voorbereiding
: Snij het vlees klein, en bestrooi het met zout en peper. Bak het vlees dan in de olie bruin. Neem het uit de pan. Snipper de ui en fruit deze met de kruiden en de sambal in de pan. Voeg dan het gebakken vlees toe, doe er de ketjap bij en laat het geheel ca. 10 minuten sudderen. Serveren met: 1 grote lepel gekookte (zilvervlies)rijst, een portie sperzieboontjes en enkele augurkjes of 2 eetlepels atjar tjampoer

Ajam pudus (hete kip) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige kalkoen met rijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soto ajam
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept