Gebraden kip met cider

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 kipfilets, 130 g elk 2 eetlepels mosterd 3 sjalotten 200 ml cider, brut provençaalse kruiden 400 g aardappelen 400 g appels, type reinette 4 koffielepels boter peterselie peper en zout
Voorbereiding
Smeer de kipfilets in met de mosterd. Braad het vlees in een kleefvrije pan of gebruik een bakvel. Leg de kipfilets, eens goudbruin gebakken, op een bord. Fruit de gesnipperde sjalotten in dezelfde pan totdat ze glazig zijn. Voeg de kipfilets en het opgevangen vocht toe. Voeg vervolgens de cider en de Provençaalse kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat gedurende 40 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in

4. Laat ze gedurende 20 minuten koken. Schil de appels en snijd ze in partjes. Bak ze vervolgens in de boter. Voeg 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd de appels toe. Bestrooi met de peterselie. Dien warm op samen met de gekookte aardappelen.

Gebraden kip met cider is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spiesjes van witte pens en gedroogde pruimen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taart met konijn en pancetta
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept