Gegrilleerde kalfsoester met cognacsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 kalfsoesters 1 eetlepel(s) (dieet)margarine 2 plakjes bacon 1 ui 1 winterwortel 1 stängel bleekselderij 300 ml magere bouillon 4 eetlepel(s) bloem 1 borrelglaasje cognac (of vieux)
Voorbereiding
stijd: 30 minuten Grilleertijd: 16 minuten 1. Haal de kalfsoesters uit de koelkast, leg ze op het aanrecht. Verwarm de grill vast voor.

2. Verhit in een pannetje de margarine, bak daarin heel zachtjes de bacon uit.

3. Grilleer ondertussen het vlees fraai bruin, aan elke kant 8 minuten.

4. Pel de ui, schrap de wortel, hak ze beide in kleine stukjes. Boen de bleekselderij schoon onder de kraan, snijd die in kleine reepjes.

5. Bak de groenten mee met de bacon. Doe de bouillon in het pannetje, laat alles aan de kook komen. Zet de hittebron nu op de laagste stand en laat circa 5 minuten doorkoken.

6. Verwarm een schotel en sauskom vast voor. Roer de bloem met een klein beetje water glad, bind daarmee de bouillon. Roer goed zodat een glad sausje onstaat. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.

7. Haal nu het pannetje van het vuur en roer de cognac door de saus. Leg de kalfsoesters op de schotel, schenk een gedeelte van de saus over het vlees, presenteer de rest in het sauskommetje. Variatie: Garneer elke kalfoester met een schepje vruchtvlees van de kaki. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1

6.01.2002 :Fingerprint : 26450887,459712058,Kalorio

Gegrilleerde kalfsoester met cognacsaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde kalfsoesters met cognacsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenravioli in romige cognacsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasstukjes in cognacsaus
0 min
Bekijk recept

Gegrilleerde kipfilet a la diable
0 min
Bekijk recept
Gegrilleerde Geitenkaas
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilleerde Geitenkaas
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilleerde Tussenrib Met Peultjes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept