1 small ui, gesnipperd 1 teen knoflook, gehakt 1 eetlepel(s) oliefolie 4 grote gele paprika's, van zaden on; tdaan, in stukken 1 grote aardappel (circa 150 gr), ge; schild, in blokjes 750 ml kippenbouillon 200 gm kipfilet, in reepjes 1/2 blikje kokosmelk (circa 200 ml) 1 citroen, het sap en het raspsel 1/2 eetlepel(s) suiker 1 groene spaanse peper, van zaden on; tdaan, in ringetjes 2 tomaten, ontveld en in blokjes 1 verse koriander Fruit de ui en knoflook in de hete olie. Doe de paprika en aardappel erbij en roer nog even om. Voeg de bouillon toe en laat alles 15 minuten koken. Pureer de soep. Doe de kipfilet, kokosmelk, het citroensap, raspsel en suiker erbij en laat alles op laag vuur nog 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper en garneer met peper, tomaat en koriander. Lekker met: vladenbrood of geroosterd naanbrood. Naanbrood is te koop bij de supermarkt en oosterse winkels. Vladenbrood koopt u bij Turkse en Iraanse winkels. Daar kunt u meer broodsoorten kopen waaraan geen vet is toegevoegd. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 21.0