Mediterrane stamppot met gegrilde karbonades

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kg geschilde kruimig kokende aardappel; en zout 1 citroen 1 eetl. groene pesto 3 eetl. olijfolie versgemalen peper 4 ribkarbonades 150 g rucola of in reepjes gesneden ijsbe; rgsla 1 bekertje (125 ml) zure room 4 gedroogde tomaten op olie
Voorbereiding
: Kook de aardappels in water met zout in 20 minuten gaar. Boen de citroen schoon. Rasp de schil en pers de vrucht. Meng de helft van de citroenrasp met het citroensap, de pesto, 2 eetlepels olijfolie, versgemalen peper en zout. Bestrijk de ribkarbonades met deze marinade. Snijd de rucolablaadjes iets kleiner.
Voorbereiding
: Leg de ribkarbonades 12 minuten op een rooster onder een hete grill. Keer ze regelmatig om. Gebruik eventueel een grillpan. Giet de gare aardappelen af. Voeg 1 eetlepel olijfolie, de rest van de citroenrasp, de zure room, peper en zout toe en maak er puree van. Schep de rucolablaadjes door de hete puree. Verwarm de stamppot hierna niet meer. Serveer het gerecht met de in reepjes gesneden tomaatjes erop met de karbonades. Variatie: • In plaats van rucola of in reepjes gesneden ijsbergsla is veldsla ook heel lekker. • Schep eens miniblokjes belegen kaas door de stamppot. Wijnadvies: Goed te combineren met rode wijnen als Corbières, Faugières, Minervois of Chileense Merlot (16-18°C). Een droge rosé is ook een mogelijkheid (9-11°C). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 49 g vet: 32 g koolhydraten: 52 g kcal (kj): 692 (2907) -

Mediterrane stamppot met gegrilde karbonades is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puree, tuinbonen en karbonade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept