400 g lamsvlees (van bout of schouder) 1 kilo aardappels (vastkokers) 1 winterwortel 2 uien 1 prei 40 g boter zout en versgemalen peper circa 3/4 l vleesbouillon 250 g gesneden witte of groene kool 2 eetl. fijngehakte peterselieVoorbereiding : Snijd het lamsvlees in grote dobbelstenen. Snijd de geschilde aardappelen in plakken van een halve centimeter dik. Snijd de geschilde wortel in dunne plakken, de gepelde uien en de schoongemaakte prei in ringen.Voorbereiding : Verhit de boter in een grote braadpan en bak het vlees snel aan alle kanten aan. Bestrooi het met zout en peper. Giet de helft van de bouillon in de pan en breng aan de kook. Temper de hittebron en laat het vlees 30 minuten zachtjes stoven. Leg vervolgens een laag aardappelplakken in de pan, gevolgd door de uien, winterwortel, prei en kool. Giet de rest van de bouillon over de groenten en breng aan de kook. Temper opnieuw de hittebron en laat alles nog eens 25-30 minuten zachtjes stoven. Bestrooi het gerecht met fijngehakte peterselie. Variatie: Vervang het lamsvlees door runder- of varkenspoulet. Wijnadvies: Dit eenpansgerecht vraagt om een zacht- aromatische rode wijn. Italiaanse Chianti en Côtes du Rhône of Côtes du Rhône-Villages uit Frankrijk. Ook een Merlot uit Italië of Zuid-Afrika (14-16°C). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 36 g vet: 28 g koolhydraten: 46 g kcal (kj): 580 (2436) -