1 kg hacheevlees bloem 1 ui 50 g bakboter of bakmargarine 2 pakjes/zakjes boemboe ‘smoor vlees’ 1/2 l runderbouillon van tablet 300 gram witte rijst 2 eetl. olie 300 g voorgesneden wortels met uien 300 g voorgesneden savooienkool 150 g voorgesneden paprika 1 bakje/zakje boemboe ‘sajoer tjampoer’Voorbereiding : Dep het vlees droog en bestuif het met wat bloem. Snipper de ui. Verhit in een braadpan (of snelkookpan) op hoog vuur de bakboter en bak hierin, in delen, de stukjes vlees bruin. Schep al het vlees met uien met de boemboe in de pan en roerbak 2 minuten. Roer de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Stoof het vlees afgedekt in 3 uur gaar (of 1 uur onder druk). Laat de saus al roerend 10 minuten indikken. Gebruik de helft vandaag, bewaar de rest voor morgen.Voorbereiding : Kook de rijst gaar. Verhit in een wok de olie en roerbak de groentes 2 minuten. Voeg 2 dl water en de boemboe toe, breng het geheel al roerend aan de kook en laat de groentes 3-5 minuten zachtjes doorkoken. Serveer het stoofvlees met rijst en groenten. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 37 g vet: 26 g koolhydraten: 71 g kcal (kj): 666 (2798)
Javaans stoofvlees met sajoer en rijst is een recept van De Virtuele Keuken