2 lamsribstukken met elk circa 6 ribbetjes wat peper en zout 4 eetlepels olijfolie 2 theelepels rozemarijnnaaldjes 2 geperste teentjes knoflook 1 theelepel mosterdVoorbereiding : Maak eerst een kruidenmengsel door de rozemarijn, knoflook, mosterd, wat zout en wat peper en 1½ eetlepel olijfolie met elkaar te mengen. Bestrooi de ribstukken met wat zout en peper en bak ze in een ovenvaste koekenpan in 2½ eetlepel olijfolie in circa 6 minuutjes rondom bruin. Bestrijk nu de ronde vleeskant van de ribstukken met het kruidenmengsel en zet de pan in een op 200º C voorverwarmde oven. Braad vervolgens de ribstukken gedurende zo?n 15 minuten en wel tot het vlees mooi rosé is. Laat dan het vlees uit de oven afgedekt circa 10 minuten rusten. Snijd de ribstukken voor het serveren in koteletjes. Serveer met de onderstaande rode wijnsaus en wat rode kool en aardappelpuree. Rode wijnsaus: Bak 2 fijngesneden sjalotjes en 1 fijngesneden teentje knoflook circa 5 minuutjes in 1 eetlepel olijfolie op een klein vuurtje. Voeg 2 dl rode wijn, 1 takje rozemarijn, 10 gekneusde zwarte peperkorrels en 3 dl lams- of kalfsfond toe. Laat dit mengsel dan op een zacht vuur tot de helft inkoken. Zeef vervolgens de saus en breng deze op smaak met wat zout en peper.