Winterkool met karbonades

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

400 gm groene kool gesneden 4 karbonades circa 700 g samen 1 ui 1 azijn 1 bouillonblokje 1 venkelzaad Blancheer de kool enkele minuten in een ruime hoeveelheid kokend water op het fornuis. Laat de kool afkoelen onder koud stromend water en vervolgens uitlekken. Snijd de randen van de karbonades op enkele plaatsen in zodat ze tijdens de bereiding niet omkrullen. Verwarm een bruineerschaal, voldoende ruim om de karbonades en de kool naast elkaar te leggen 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Bestrijk de bodem van de schaal met een aan een vork geprikt klontje boter en leg de karbonades erop. Zet de schaal 3 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Keer de karbonades om, leg de gesnipperde ui en de kool erop, besprenkel ze met 2 a 3 eetlepels azijn en verbrokkel het bouillonblokje erover. Roer de ingredi‰nten door, zet het deksel op de schaal en plaats deze 10 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer het gerecht halverwege de bereidingstijd door en draai de schaal een halve slag. Strooi 2 minuten v¢¢r het einde van de bereidingstijd, wat venkelzaad over het gerecht. Laat het gerecht na afloop nog 3 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan en dien het dan heet op.

Winterkool met karbonades is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puree, tuinbonen en karbonade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Egyptische Gevulde Koolbladeren
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Rode kool
0 min
Bekijk recept