500 gm doorregen varkenslappen 1 middelgrote geraspte ui 2 teentjes knoflook 2 theelepel(s) djahe 1 theelepel(s) laos 1 theelepel(s) sereh 5 eetlepel(s) chinese sojasaus 6 eetlepel(s) olie 1 gesnipperde ui 1 pinch knoflookpoeder 1 blikje tomatenpuree 1/2 eetlepel(s) goela djawa 1/2 bouillontablet 2 eetlepel(s) maizena 2 eetlepel(s) droge sherry 1 pinch ve-tsin 1 zout 1 bruine basterdsuiker 500 gm mie Vlees: Dep het vlees droog met keukenpapier. Vermeng de geraspte ui met 1 teentje knoflook, de djah?, laos, sereh en 3 els ketjap. Bestrijk het vlees met dit mengsel en strooi er wat zout op. Verwarm 5 els olie, bak daarin het vlees langzaam gaar en aan weers- zijden lichtbruin. Voeg wat water toe. Saus: Verwarm in een steelpan de rest van de olie. Fruit daarin de gesnipperde ui glazig en voeg 1 teentje knoflook, de tomatenpuree, suiker en het bouillonblokje toe. Roer van de rest van de ketjap, de ma‹zena, de sherry, de ve-tsin en 1 dl water een papje. Breng de inhoud van de steelpan aan de kook. Voeg het papje toe en laat de vloeistof onder geregeld roeren aan de kook komen. Voeg naar smaak nog wat ketjap en zout toe. Bereid de mie. Snijd het vlees in gelijke stukken. Doe de mie op een schaal, schep het vlees en het bakvet door de saus en dien dit samen met de mie (of apart) op. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2