Babi pangang 04

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kg varkensbuiklappen met zwoerd aa; n een stuk 1 theelepel(s) knoflookpoeder 2 theelepel(s) boemboe babi panggang 3 eetlepel(s) lichte sojasaus 1 eetlepel(s) zout 1 eetlepel(s) tomatenpuree 1 eetlepel(s) chilisaus 1 eetlepel(s) azijn 1 theelepel(s) suiker 2 theelepel(s) maizena Maak in het vlees van de varkenslap niet te diepe inkepingen. Maak een marinade van knoflookpoeder, boemboe babi panggang en sojasaus en laat het vlees 2 uur marineren. Steek daarna het zwoerd met metalen sat?pen- nen vast om omklappen van het vlees door de inkepingen te voorkomen. Verwarm de oven voor op 175 gr. C. Dep het vlees voorzichtig droog met keukenpapier en bestrooi het zwoerd met flink wat zout. Leg het vlees met het vleesgedeelte naar beneden op het rooster in de oven. Zet er een bakblik onder met ca. 1 cm water om uitdrogen van het vlees te voorkomen. Draai de oven nu hoog en braad het vlees 40 minuten. Haal het uit de oven en veeg het zout er voorzichtig met een kwastje af. Dep het vlees nogmaals met keukenpapier droog, zet het weer in de oven en draai die wat lager. Draai na 10 minuten de oven weer wat lager en na 10 minuten opnieuw. Als het vlees er krokant en mooi bruin uitziet, kan het uit de oven worden gehaald. Breng voor de saus een klein pannetje met de tomatenpuree, chilisaus, azijn, de suiker en een kopje water op matig vuur aan de kook. bind de saus met wat water aangemaakte ma‹zena. Haal de metalen satepennen uit het vlees en snijd het eerst in repen en dan in blokjes. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

25.01.2002 :Fingerprint : 26450888,459712590,Kalorio

Babi pangang 04 is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Saté babi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische babi pangang met worteltjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Babi ketjap met groenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Babi pangang express
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept