Babi pangang 07

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

600 gm doorregen varkenslappen 3 teentjes knoflook 1/2 theelepel(s) gemberpoeder 1 theelepel(s) ketoembar 1 versgemalen peper 6 eetlepel(s) chinese sojasaus 1 eetlepel(s) citroensap 5 1/2 eetlepel(s) olie 5 eetlepel(s) tomatenketchup 1 pot atjar tjampoer Snijd het vlees in smalle reepjes en doe ze in een kom. Pers er 2 teentjes knoflook boven uit. Voeg een kwart tl gemberpoeder, de ketoembar, peper, 3 el sojasaus, 3/4 el citroensap en 1,5 el olie toe. Meng het geheel goed door elkaar en laat minimaal 2 uur intrekken (afgedekt in de koelkast). Af en toe door scheppen. Doe de tomatenketchup, sojasaus, 1/4 tl gemberpoeder, 1/4 el citroensap en 2 el water in een steelpan. Pel 1 teentje knoflook en pers dat erboven uit. Roer dit door elkaar. Laat in een zeef de atjar tjampoer uitlekken. Verhit de olie en bak de helft van het vlees op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin en krokant. Schep het met een schuimspaan uit de pan. Bak de rest van het vlees op dezelfde manier. Voeg het uit de pan genomen vlees weer toe en laat het zonder deksel in ca. 15 minuten bruin en gaar bakken. Roer af en toe. Breng intussen de tomatensaus al roerend aan de kook. Leg de verwarmde atjar tjampoer op een platte schaal, haal het vlees met een schuimspaan uit de pan en leg het op de atjar. Schenk er ca. 4 el saus over en doe de rest van de saus in een sauskom. Tip: Dit gerecht kan uitstekend bereid worden in de wadjan of wok. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2

5.01.2002 :Fingerprint : 26450888,459712597,Kalorio

Babi pangang 07 is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Saté babi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische babi pangang met worteltjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Babi ketjap met groenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Babi pangang express
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept