2 uien 1 rode paprika 250 g haricots verts of sperziebonen 250 g broccoli 400 g (kogel)biefstuk 1 eetl. sesamzaad 4 eetl. arachide- of zonnebloemolie 1/4 l vleesbouillon 1 eetl. sesamolie 2 eetl. sojasaus (ketjap asin)Voorbereiding : Snijd de gepelde uien in dunne ringen. Maak de paprika schoon: verwijder het kapje, de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika in de lengte in dunne repen. Maak de haricots verts schoon. Snijd de broccoli in roosjes. Snijd dikke, geschilde stelen van de broccoli enkele malen in de lengte door. Snijd het vlees in smalle repen.Voorbereiding : Rooster de sesamzaadjes lichtbruin in enkele druppels olie in een kleine koekenpan. Schep ze uit de pan in een kom. Verhit de arachideolie in de wok. Roerbak de biefreepjes ongeveer 1 minuut. Schep ze uit de wok in een kom en dek af met aluminiumfolie. Bak de uiringen in de olie in de wok zacht en glazig. Voeg de groenten toe en roerbak deze enkele minuten. Giet de bouillon in de wok en breng aan de kook. Voeg na 5 minuten de biefreepjes, sesamolie en sojasaus toe. Schep alles goed door elkaar en verwarm alles nog een 1 minuut. Strooi ten slotte de sesamzaadjes erover. Suggestie: Neem voor een snelklaar variant gesneden biefreepjes. Variatie: Eet bij dit gerecht rijst of mie. Wijnadvies: Wit, rosé of rood: Australische chardonnay of semillon-chardonnay, Chileense chardonnay, Chileense merlot rosé, Chileense carmenère of Californische ruby cabernet. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 32 g vet: 17 g koolhydraten: 10 g kcal (kj): 321 (1349)