4 dunne kalfsschnitzels van elk circa 125 g; ram wat peper en zout 125 gram verse roomkaas 2 eetlepels gedroogde en fijngesneden tomaten 1 eetlepel fijngesneden kappertjes handjevol peterselieblaadjes 4 plakken rauwe ham 4 eetlepels olijfolie 3 sjalotjes; fijngesneden 200 gram cantharellen of shiitake (eventueel; in stukken gesneden) 1/2 theelepel tijmblaadjes 3 eetlepels fijngesneden peterselieVoorbereiding : Sla de schnitzels, indien nodig, nog iets platter en bestrooi ze met wat peper en zout. Roer de roomkaas los en meng deze met de gedroogde tomaten, kappertjes en wat peper en zout. Bestrijk de schnitzels dan met het roomkaasmengsel. Leg hierna op iedere schnitzel een laag peterselieblaadjes en een plak ham. Rol het vlees vervolgens op en zet de rolletjes vast met een cocktailprikker (of keukentouw). Verhit nu 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de rolletjes in circa 12 minuten rondom bruin en gaar. Verhit intussen in een andere pan ook 2 eetlepels olijfolie en bak hierin gedurende zo’n 5 minuutjes de sjalotjes. Voeg de (eventueel in stukken gesneden) paddestoelen en tijm toe en bak deze op een middelhoog vuur ongeveer 5 minuutjes mee. Breng een en ander op smaak met wat peper en zout en fijngesneden peterselie. Snijd tot slot de vleesrolletjes in plakken en serveer de gebakken paddestoelen erbij. Heerlijk met een kruimig aardappeltje en broccoli.
Gevulde kalfsrolletjes met paddestoelen is een recept van De Virtuele Keuken