1 gele paprika 2 lente-ui gemberwortel (stukje van 1 a 2 cm.) 150 g groene asperges (mini indien verkri; jgbaar) 1 eetlepel rijstwijn of sake 500 g lamsbout in dunne plakjes (zonder v; et of bot) 4 steranijs 5 eetlepels conimex oestersaus 1 eetlepel aardappelzetmeel 2 teentjes knoflook 5 eetlepels conimex wok olieVoorbereiding Was en halveer de paprika´s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in blokjes van ca. 1 cm. Was en snijd de lente-uitjes in schuine ringen. Schil de gember en snijd deze fijn. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Kook de paprika en asperges kort (ca. 1.5 minuut in ruim kokend water, afgieten en koud afspoelen. Meng de rijstwijn met het aardappelzetmeel, een eetlepel olie en de plakjes lamsvlees. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de steranijs, de gember en de knoflook, op een laag vuur circa 3 minuten (pas op: knoflook e.d. mag niet verbranden), zet het vuur hoog en voeg de plakjes lamsvlees toe en wok deze mee. Voeg de asperges, de paprika en de oestersaus toe en wok nog 3 minuten. Bestrooien met de lente-ui. Lekker met basmati of pandan rijst. Bevat per portie: Energie 446 kcal Eiwitten 26 g Vet 33 g Koolhydraten 12 g
Gewokt Lamsvlees Met Asperges, Steranijs En Oestersaus is een recept van De Virtuele Keuken