2 varkenshaasjes zout peper 4 eetlepels olijfolie 250 g gewelde abrikozen (zakje) 4 uien 6 teentjes knoflook 1 dl witte wijn 1 eetlepel sambal 6 eetlepels ketjap manis 4 eetlepels tomatenketchup 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g) -- Materi lage ovenschaalVoorbereiding Varkenshaasjes in plakken (medaillons) van ca. 2 cm dik snijden. Vlees bestrooien met zout en peper. In pan 3 eetlepels olie verhitten en vlees in ca. 2 minuten per kant bruin en van binnen rosé bakken. Ovenschaal invetten met rest van olie. Medaillons naast elkaar in schaal leggen. Abrikozen dakpansgewijs over vlees verdelen. Uien en knoflook pellen. Uien in smalle ringen snijden. Helft van knoflook in plakjes snijden. Uiringen en knoflookplakjes in bakvet ca. 2 minuten zachtjes bakken. Mengsel over abrikozen verdelen. Andere helft van knoflook boven kom uitpersen. Wijn, sambal, ketjap en ketchup erdoor roeren en mengsel over vlees schenken. Schaal afgedekt tot gebruik in koelkast zetten. Bereiden Oven voorverwarmen op 200 °C. Vlees op kamertemperatuur laten komen. Vlees in midden van oven in 15-20 minuten gaar bakken. Steeltjes van peterselie verwijderen, blad fijn hakken. Varkenshaasmedaillons royaal bestrooien met peterselie. Serveren met notenrijst en een groene salade. Bevat per eenpersoonsportie: energie 340 kCal - eiwit 21 g - vet 12 g - koolhydraten 33 g