600 gram beenham naturel wat versgemalen peper en wat zout 1 eetlepel olijfolie wat boter 4 teentjes knoflook 150 gram zwarte olijven zonder pit 2 1/2 dl droge witte wijnVoorbereiding : Bestrooi de beenham met wat peper en zout. Verhit de olijfolie en de boter in een braadpan en bak hierin de beenham rondom lichtbruin. Pel de teentjes knoflook en snijd deze in plakjes. Halveer de olijven.Voorbereiding : Voeg de knoflook bij het vlees en bak deze gedurende 1 minuutje mee. Schenk de wijn er in gedeelten bij en stoof hierna de beenham zachtjes gedurende pakweg 45 minuten. Haal dan het vlees uit de pan en laat het onder aluminiumfolie rusten. Kook vervolgens de saus iets in en roer de olijven erdoor. Snijd tot slot de beenham in plakken en serveer deze met de ingekookte saus. Heerlijk met gekookte krieltjes en sla of broccoli.
Beenham Gestoofd In Witte Wijn Met Olijven is een recept van De Virtuele Keuken