Chinese Zoetzuur Gehaktballetjes Met Mie En Boontjes (Foto)

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

600 g sperziebonen conimex ketjap manis 1 zak conimex chinese eiermie 1 pakje conimex mix voor chinese zoetzuur 400 g gehakt conimex wok olie 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
Voorbereiding
Maak de boontjes schoon, verwijder de uiteinden. Kook de boontjes in ruim kokend water met een scheutje ketjap in 10-15 minuten gaar. Afgieten, laten uitlekken en omscheppen met 2 eetlepels ketjap manis. Breng in een ruime pan een flinke laag water met ketjap aan de kook. Voeg de mie toe en kook deze in ca. 4 minuten gaar. Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad. Meng het gehakt met de marinademix. Rol er kleine balletjes ter grootte van pingpongballetjes van. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de gehaktballetjes 4 minuten. Voeg 3 1/2 dl water en de sausmix (uit het pakje) toe. Breng het aan de kook en laat de gehaktballetjes 8 minuten zachtjes pruttelen. Roer de bieslook erdoor. Schep de boontjes, de mie en daarop de gehaktballetjes op 4 borden

Chinese Zoetzuur Gehaktballetjes Met Mie En Boontjes (Foto) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

De levensgevaarlijke spin
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Slaatje van maatjes met groene appel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met asperges en serranoham
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Venkelsoep met tomatensalsa
55 min Voorgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip in hoisinsaus
140 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept