600 g sperziebonen conimex ketjap manis 1 zak conimex chinese eiermie 1 pakje conimex mix voor chinese zoetzuur 400 g gehakt conimex wok olie 2 eetlepels fijngeknipte bieslookVoorbereiding Maak de boontjes schoon, verwijder de uiteinden. Kook de boontjes in ruim kokend water met een scheutje ketjap in 10-15 minuten gaar. Afgieten, laten uitlekken en omscheppen met 2 eetlepels ketjap manis. Breng in een ruime pan een flinke laag water met ketjap aan de kook. Voeg de mie toe en kook deze in ca. 4 minuten gaar. Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad. Meng het gehakt met de marinademix. Rol er kleine balletjes ter grootte van pingpongballetjes van. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de gehaktballetjes 4 minuten. Voeg 3 1/2 dl water en de sausmix (uit het pakje) toe. Breng het aan de kook en laat de gehaktballetjes 8 minuten zachtjes pruttelen. Roer de bieslook erdoor. Schep de boontjes, de mie en daarop de gehaktballetjes op 4 borden
Chinese Zoetzuur Gehaktballetjes Met Mie En Boontjes (Foto) is een recept van De Virtuele Keuken