500 gm (surinaamse) rijst 1 ui 2 tomaten 50 gm boter 500 gm sukadelappen 200 gm gerookt spek of zoutvlees * 1 zout, peper 1 1/2 eetlepel(s) tomatenketchup 1 eetlepel(s) worcesters 1 bouillonblokje 5 pimentkorrels 100 deciliter water 2 potten (blikken) bruine bonen a 45; 0 gr 1 rode spaanse peper Kook de rijst gaar en droog. Pel de ui en snipper deze klein. Was de tomaten en snijd deze in stukken. Verhit de boter en fruit hierin de ui, voeg vervolgens de tomaat toe. Snijd de sukadelappen en gerookt spek in blokjes en bak dit mee. Als u zoutvlees * gebruikt, kook het dan eerst 20 minuten in ruim water, snijd het in blokjes en bak het mee. Bestrooi alles met zout en peper naar smaak. Voeg vervolgens tomatenketchup, worcestershiresauce, bouillonblokje, pimentkorrels en water toe. Laat alles afgedekt in ca. 1 1/2 uur gaar stoven. Doe, als het vlees gaar is, de uitgelekte bruine bonen erbij. Voeg eventueel nog iets water toe. Leg de verse peper er bovenop en stoof het gerecht nog 10 minuten na (de peper mag niet stuk koken). Serveer de bruine bonen met de droge witte rijst, piccalilly, komkommer op zuur en zilveruitjes. Houdt u van scherp, snijd dan de verse peper in kleine stukjes en schep deze erdoor. * Zoutvlees is te koop in (Surinaamse) toko's of Chinees-Indische winkels. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :