Canadese ham

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 stuk gekookte ham van 500 gr 1 bloem 60 gm boter 150 gm sinaasappelmarmelade 2 eetlepel(s) honing 50 gm gewelde rozijnen zonder pitjes 250 deciliter sinaasappelsap 1/2 bouillonblokje 1 ms kruidnagelpoeder 1 worcestershiresauce Wentel de ham door de bloem. Smelt de boter en bak daarin de ham aan alle zijden lichtbruin van kleur in ca. 3 minuten. Roer de marmelade en de honing door elkaar en bestrijk de ham daarmee. Roer de rozijnen en het sinaasappelsap door het restant marmelade met honing en verwarm het mengsel op de laag gedraaide warmtebron bij het vlees. Giet 1 1/2 dl kokend water op het bouillonblokje, doe daar het kruidna- gelpoeder door en doe de bouillon in de pan. Leg de ham op een schotel, schep de rozijnen uit de saus en schik ze op en om de ham. Proef de saus, voeg daaraan naar smaak worcestershiresauce toe en dien de saus apart op in een voorverwarmde kom. Dit Canadese gerecht wordt dikwijls opgediend met patat. Als groente wordt gestoofde pompoen gegeven, maar die kan heel goed worden vervangen door bloemkool. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

24.01.2002 :Fingerprint : 26450888,459712665,Kalorio

Canadese ham is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Gebakken kreeft, bisquesaus met curry, krokante groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kreeftenstaart met beurre blanc
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Canadese Erwtensoep
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Canadese Erwtensoep
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept