1 stuk gekookte ham van 500 gr 1 bloem 60 gm boter 150 gm sinaasappelmarmelade 2 eetlepel(s) honing 50 gm gewelde rozijnen zonder pitjes 250 deciliter sinaasappelsap 1/2 bouillonblokje 1 ms kruidnagelpoeder 1 worcestershiresauce Wentel de ham door de bloem. Smelt de boter en bak daarin de ham aan alle zijden lichtbruin van kleur in ca. 3 minuten. Roer de marmelade en de honing door elkaar en bestrijk de ham daarmee. Roer de rozijnen en het sinaasappelsap door het restant marmelade met honing en verwarm het mengsel op de laag gedraaide warmtebron bij het vlees. Giet 1 1/2 dl kokend water op het bouillonblokje, doe daar het kruidna- gelpoeder door en doe de bouillon in de pan. Leg de ham op een schotel, schep de rozijnen uit de saus en schik ze op en om de ham. Proef de saus, voeg daaraan naar smaak worcestershiresauce toe en dien de saus apart op in een voorverwarmde kom. Dit Canadese gerecht wordt dikwijls opgediend met patat. Als groente wordt gestoofde pompoen gegeven, maar die kan heel goed worden vervangen door bloemkool. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :