Gegratineerde geitenkaas met honing en amandelen

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1/4 rode paprika 1 citroen 4 plakken verse geitenkaas (ongeveer; 1 centimeter dik) 2 eetlepel(s) vloeibare honing 2 eetlepel(s) geschaafde amandelen 1 eetlepel(s) vloeibare boter 100 gm rucola sla 2 eetlepel(s) olijfolie Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snij de paprika in kleine blokjes. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil er dun af. Pers de citroen vervolgens uit. Bekleed de grillplaat met bakpapier en leg de plakken geitenkaas erop. Bestrijk de plakken met honing en strooi de amandelen erover. Sprenkel de margarine erover. Schuif de grillplaat circa tien centimeter onder het hete grill-element en laat in ongeveer 2 tot 3 minuten de kaas iets smelten en de amandelen licht kleuren. Verdeel ondertussen de rucola, de paprikablokjes en de geraspte citroenschil over vier borden. Sprenkel de citroensap en de olijfolie erover. Leg de plakken geitenkaas op de borden. Je kunt dit voorgerecht het beste direct serveren als je klaar bent. (In plaats van amandelen kunnen ook fijngehakte hazelnoten of pecannoten gebruikt worden). Recipe by Mistermail :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

26.01.2002 :Fingerprint : 26450889,459713018,Kalorio

Gegratineerde geitenkaas met honing en amandelen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept