2 aardappels 100 gm courgette 100 gm bloemkool 100 gm sperziebonen 50 gm champignons 1 ui 100 ml olijfolie 400 gm gesneden tomatenblokjes 1 liter vleesbouillon 50 gm rijst 100 gm witte bonen (blik) 50 gm diepvriesdoperwten 1 teen knoflook 25 gm pijnboompitjes 1 verse basilicum 100 gm parmezaanse kaas Maak de aardappelen en groenten schoon en snijd ze in stukjes. Pel en snipper de ui. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui even aan. Bak de tomaatstukjes met vocht even mee. Voeg de bouillon, fijn gesneden aardappelen en groenten, rijst, witte bonen en doperwtjes toe. Kook de soep in ± 25 minuten zachtjes gaar. Stamp intussen in een vijzel de knoflook, pijnboompitten en basilicum tot een gladde pasta of pureer deze ingredienten in de keukenmachine. Roer 2 eetlepels Parmezaanse kaas en de rest van de olie erdoor. Roer 1 of 2 eetlepels van deze pesto door de soep. (U kunt de resterende pesto in de koelkast enkele weken bewaren). Lekker met stokbrood. Bron: M. Welman :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2