500 gm kalkoenfilet 75 gm zachter boter 125 ml creme fraiche 1 ei 1 eierdooier 1 peper 1 zout 250 gm worteltjes 100 gm haricortss verts (of 1 blikje)Voorbereiding swijze: De kalkoenfilet in kleine stukjes snijden in in de food preccor pureren.De zachte boter en de créme fraiche ca. 30 seconden mee pureren. Het ei, de eierdooier, wat peper en zout toevoegen en nogmaals ca. 3o seconden pureren tot een glad mengsel(farce). De farce overdoen in een kom en afgedekt in de koelkast zetten. De worteltjes schoonmaken en in de lengte in smalle reepjes snijden. In een pan ruim water met zout aan de kook brengen. Hierin de wortelreepjes 5 minuten koken. De haricorts verts schoonmaken en ook 5 minuten ruim water met wat zout koken. Beiden groentesoorten afgieten en met koud water afspoelen. Goed laten uitlekken. De bodem van een cakeblik (inh.ca. 1 liter) bekleden met bakpapier (dan komt de terrine mooier uit de vorm). De vorm en het papier invetten. Eenderde deel van de farce in de vorm scheppen. In de lengte de haricots verts erover verdelen. Opnieuw 1/3 farce in de vorm doen. Hierop in de lengte de wortelreepjes verdelen. Afdekken met de rest van de farce. De bovenkant gladstrijken en de vorm enkele keren op het werkvlak stoten om eventuele luchtbelletjes te verwijderen. De vorm afdekken met aluminiumfolie. Met een vork enkele gaatjes in de folie prikken. De oven voorverwarmen op 175 graden. De terrine in een braadslede in het midden van de oven zetten en de terrine in ca. 1 uur laten gaar worden. De terrine uit de oven nemen en laten afkoelen. Het vocht eraf schenken. Tot gebruik in de koelkast bewaren. Dit recept is opgegeven door: marianneoud :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1