Kippensoep op de wijze van vichy

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

8 onderbouten van kip of l kg vleuge; ltjes 2 liter water 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, pet; erselie) 2 uien 2 wortelen 2 selderstengels 2 preiwitten 2 sjalotten 2 aardappelen 150 ml verse room 1 vers gemalen peper 1 zout Breng water aan de kook met de kipdelen en schuim af. Voeg er het kruidentuiltje en de grofgesneden uien, wortelen en selder aan toe. (Eventueel diepgevroren of voorgesneden soepgroenten). Kruid met peper en zout en laat op een laag pitje een uur pruttelen. Giet door een zeef en laat afkoelen, waarna u er de vetlaag kunt afscheppen om een heel magere kippenbouillon te krijgen. Voeg de gehakte prei, sjalotten en heel klein gesneden aardappelen toe en laat gaarkoken. Pureer met de staafmixer, voeg het vlees van de onderbouten en de vleugels toe en roer de room erdoor. Serveer meteen. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

9.0

5.2002 :Fingerprint : 26450889,459713051,Kalorio

Kippensoep op de wijze van vichy is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker


Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap kippensoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Snelle kippensoep
10 min Voorgerecht
Bekijk recept