8 onderbouten van kip of l kg vleuge; ltjes 2 liter water 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, pet; erselie) 2 uien 2 wortelen 2 selderstengels 2 preiwitten 2 sjalotten 2 aardappelen 150 ml verse room 1 vers gemalen peper 1 zout Breng water aan de kook met de kipdelen en schuim af. Voeg er het kruidentuiltje en de grofgesneden uien, wortelen en selder aan toe. (Eventueel diepgevroren of voorgesneden soepgroenten). Kruid met peper en zout en laat op een laag pitje een uur pruttelen. Giet door een zeef en laat afkoelen, waarna u er de vetlaag kunt afscheppen om een heel magere kippenbouillon te krijgen. Voeg de gehakte prei, sjalotten en heel klein gesneden aardappelen toe en laat gaarkoken. Pureer met de staafmixer, voeg het vlees van de onderbouten en de vleugels toe en roer de room erdoor. Serveer meteen. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :