Koude aardappel-knoflooksoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 gm aardappelen 40 gm boter 1 bol olifantenknoflook 1 zoete ui gesnipperd 1 wortel gesnipperd 1 liter kippenbouillon (evt. van blokjes) 100 ml room 2 stoneleeks zeer fijn gesneden Aardappelen schillen en in blokjes snijden. Smelt de boter door de zoete ui en de gepelde en klein gesneden knoflooktenen op een zacht vuur in, zonder bruin te laten worden. Voeg de helft van de bouillon toe en als het kookt de blokjes aardappel en de wortel erbij doen. Kook alles samen in 30 minuten gaar. Wrijf alles door een zeef. Voeg bij gedeelten de overige bouillon toe. Eventueel in de keukenmachine helemaal glad maken. Laat de soep afkoelen en daarna een nachtje in de koeling door en door koud worden. Klop de room erdoor en maak op smaak met peper en zout. Dien de soep op in koppen en strooi er de fijngesneden stoneleeks over. Bron: mailinglist De Heksenketel :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

23.11.2002 :Fingerprint : 26450889,459713062,Kalorio

Koude aardappel-knoflooksoep is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Knoflooksoep met geroosterde aardappel
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knoflooksoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knoflooksoep met ei
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knoflooksoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude komkommersoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept