Mosterdsoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

30 gm boter 40 gm bloem 1 liter kippebouillon 100 ml slagroom, halfstijf geklopt 2 eierdooiers 4 eetlepel(s) grove (zaanse) mosterd Smelt de boter in een ruime pan, roer de bloem erdoor en laat het mengsel op een laag pitje ca. 5 minuten pruttelen; roer af en toe. Giet er al roerende met een garde met kleine scheutjes tegelijk de bouillon bij en blijf roeren tot het mengsel glad is alvorens de volgende hoeveelheid bouillon in de pan te gieten. Laat de soep nog 1 a 2 minuten zachtjes koken (of draai het vuur uit en warm de soep vlak voor het opdienen weer op). Meng intussen de halfstijf geklopte room met de eierdooiers. Roer vlak voor het opdienen eerst de mosterd door de soep en daarna het roomdooiermengsel. Deze soep heeft geen versiering nodig, maar voor de kleur kan een plukje kervel weinig kwaad doen... Bron: M. Welman :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

23.11.2002 :Fingerprint : 26450889,459713076,Kalorio

Mosterdsoep is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Maaltijdmosterdsoep met kaastoast
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep met asperges en ham
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Maaltijdmosterdsoep met kaastoast
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep met asperges en ham
10 min Voorgerecht
Bekijk recept