4.02Voorbereiding stijd: 25 minutenVoorbereiding stijd: 20 minuten Benodigde materialen: een knoflookpers.Voorbereiding swijze Porcini zijn ook bekend onder de Franse naam cèpes. In plaats van spaghettini kunt u ook vermicelli gebruiken. Week de paddestoelen circa 20 minuten in eenderde van het warme water. Neem de paddestoelen uit het weekvocht, kijk ze na op zand en snijd ze dan in dunne plakjes. Filter het weekvocht door het door een koffiefilter te laten lopen. Pel en snipper het sjalotje. Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot even aan. Pers de knoflook erboven uit, roer de paddestoelen erdoor en laat het geheel enkele minuten fruiten. Voeg de rest van het water, de bouillontablet en het weekvocht (zonder zand!) toe. Breng de bouillon aan de kook en voeg de spaghettini toe. Laat de paddestoelensoep zachtjes koken tot de spaghettini beetgaar is. Roer de vermout en basilicum vlak vóór het opdienen door de soep. Lekker met Parmezaanse kaas. Bron: receptenweb.nl : Quelle : jantenkate Erfasst von *RK* 01.0