2 rode paprika's van circa 250 gr 3 theelepel(s) harissa (pasta van rode pepertjes) 8 eetlepel(s) magere kwark 1 zeezout 1/2 liter kokende groentebouillon, goed op s; maak gebracht 1 bosje koriander, desgewenst 1 desgewenst 8 eetbare bloemen, bv o; ostindische kers Verwarm een grote bruineerschaal met een doorsnee van circa 25 cm 8 minuten op HOOG in de magnetron voor of volg de gebruiksaanwijzing. Verwijder de staalaanzetten en de onderkanten van de paprika's, snijd de paprika's aan een kant open zodat ze plat kunnen worden neergelegd. Leg de paprika's met de velkant naar beneden snel op de bruineerschaal in de magnetron. Druk ze plat door er de bodem van een magnetronbestendige schaal op te zetten. Schakel de magnetron 8 minuten in op HOOG en draai de schaal halverwege de tijd een kwartslag. Pel de paprika's en snijd ze in stukken. Doe de helft in de blender of de foodprocessor. Voeg de helft van de harissa, een kwart van de kwark en wat zout toe en laat draaien tot het een gladde puree is. Voeg de helft van de bouillon, die in 3 minuten in de magnetron op HOOG aan de kook is gebracht, toe en laat opnieuw draaien. Herhaal deze procedure met de overige paprika. Serveer de soep warm met een toef kwark en desgewenst korianderblaadjes en de bloemen. Warm de soep desgewenst voor het serveren nog 4 tot 5 minuten op HOOG door in de magnetron tot hij kokendheet is. Roer goed, schep op de borden en garneer. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2