4 middelgrote rode paprika¹s 1 ui 1/2 eetlepel(s) olijfolie 1 eetlepel(s) balsamico-azijn 1 liter groentebouillon 2 eetlepel(s) room 1 eetlepel(s) gehakte korianderblaadjes 1 teentje knoflook 1 versgemalen peper 1 zout Halveer de paprika's en haal er de pitten uit. Leg ze met de snijkant op een bakblik, en zet ze onder de hete grill. Neem ze uit de oven, zodra de schil blaasjes begint te vertonen (± 15 min.) Dek af met een natte keukenhanddoek en laat afkoelen. U kunt de schillen er zo afhalen. Snijd vervolgens het vruchtvlees van de paprika¹s in kleine stukjes. Pel en snipper ook de ui en het knoflookteentje. Fruit paprika¹s, ui en knoflook 2 minuten in de hete olijfolie, kruid met zout en peper en overgiet met de bouillon en de azijn. Laat 5 minuten koken. Mix de soep. Klop de room lichtjes op met versgemalen peper, verdeel hem over de borden en garneer elke portie met een toef room en korianderblaadjes. Ipv van balsamico-azijn, kunt u ook witte wijnazijn gebruiken. Bron: Stien :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :