Rode paprikasoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 middelgrote rode paprika¹s 1 ui 1/2 eetlepel(s) olijfolie 1 eetlepel(s) balsamico-azijn 1 liter groentebouillon 2 eetlepel(s) room 1 eetlepel(s) gehakte korianderblaadjes 1 teentje knoflook 1 versgemalen peper 1 zout Halveer de paprika's en haal er de pitten uit. Leg ze met de snijkant op een bakblik, en zet ze onder de hete grill. Neem ze uit de oven, zodra de schil blaasjes begint te vertonen (± 15 min.) Dek af met een natte keukenhanddoek en laat afkoelen. U kunt de schillen er zo afhalen. Snijd vervolgens het vruchtvlees van de paprika¹s in kleine stukjes. Pel en snipper ook de ui en het knoflookteentje. Fruit paprika¹s, ui en knoflook 2 minuten in de hete olijfolie, kruid met zout en peper en overgiet met de bouillon en de azijn. Laat 5 minuten koken. Mix de soep. Klop de room lichtjes op met versgemalen peper, verdeel hem over de borden en garneer elke portie met een toef room en korianderblaadjes. Ipv van balsamico-azijn, kunt u ook witte wijnazijn gebruiken. Bron: Stien :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

23.11.2002 :Fingerprint : 26450889,459713106,Kalorio

Rode paprikasoep is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep met aubergine
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep
Bekijk recept
Romige paprikasoep met tilapia
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept