18 gekookte groene asperges 18 gekookte witte asperges 1 eierdooier 150 ml ma‹skiem-olie 1 theelepel(s) mosterd 2 1/2 eetlepel(s) citroensap 1 teen geperste knoflook 100 ml koksroom 2 sardines uit blik zonder velof gra; ten 2 eetlepel(s) tomaten (in blokjes) 2 eetlepel(s) verse gehakte bieslook 2 eetlepel(s) kappertjes 1 hardgekookt ei. Met tomaatblokjes wordt in dit recept 'tomaatconcass‚' dat wil zeggen ontvelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaat. Maak de saus door een mayonaise te maken van de eierdooier en de olie. Zorg dat deze beide ingredi‰nten op dezelfde temperatuur zijn. Klop in een rustig tempo druppelsgewijs olie door de eierdooier en voeg mosterd, citroensap, knoflook, peper en zout toe. Pureer de sardientjes in de keukenmachine, voeg de mayonaise toe en maak de saus zacht met de room. Leg op de borden om en om 3 groene en 3 witte asperges. Nappeer met de saus. Prak het hardgekookte ei fijn. Garneer het gerecht met tomaatconcass‚, bieslook, peterselie, kappertjes en ei. De mayonaise kan ruim een dag van tevoren bereid worden, maar de sardientjes moeten zo kort mogelijk van tevoren toegevoegd worden. Recipe by Mistermail :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :