1 kg tomaten 3 extra tenen knoflook 1 een flink stuk chorizo 1 verse basilicum, tijm, peper en zo; ut 1 vis- of groentebouillonblokje 2 flinke theelepels paprikapoeder Ontvel de tomaten en kook ze in een laagje water tot moes. Laat de kruiden meekoken en voeg het bouillonblokje, peper en zout toe. Zeef de soep, als alles tot moes is gekookt is. Bak in een koekepan in een mooie laag olijfolie de 3 in dunne plakjes gesneden tenen knoflook aan. Voeg, als ze lichtgeel zijn, de in blokjes gesneden chorizo erbij en bak het geheel op een hoog vuur aan. voeg dan het paprikapoeder toe. Breng de gezeefde tomaten met water op ongeveer 1 liter volume en breng ze aan de kook. Voeg het chorizo-mengsel en de knoflooktenen erbij en laat de soep nog enkele minuten koken. Dien de soep heet op. Bron: mailinglist De Heksenketel :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :