Tomaten-knoflooksoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kg tomaten 3 extra tenen knoflook 1 een flink stuk chorizo 1 verse basilicum, tijm, peper en zo; ut 1 vis- of groentebouillonblokje 2 flinke theelepels paprikapoeder Ontvel de tomaten en kook ze in een laagje water tot moes. Laat de kruiden meekoken en voeg het bouillonblokje, peper en zout toe. Zeef de soep, als alles tot moes is gekookt is. Bak in een koekepan in een mooie laag olijfolie de 3 in dunne plakjes gesneden tenen knoflook aan. Voeg, als ze lichtgeel zijn, de in blokjes gesneden chorizo erbij en bak het geheel op een hoog vuur aan. voeg dan het paprikapoeder toe. Breng de gezeefde tomaten met water op ongeveer 1 liter volume en breng ze aan de kook. Voeg het chorizo-mengsel en de knoflooktenen erbij en laat de soep nog enkele minuten koken. Dien de soep heet op. Bron: mailinglist De Heksenketel :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :

24.11.2002 :Fingerprint : 26450889,459713150,Kalorio

Tomaten-knoflooksoep is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Knoflooksoep met geroosterde aardappel
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knoflooksoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knoflooksoep met ei
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knoflooksoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept